Persson, Stefan

Stefan Persson, Stefan och Persson

När en närstående behöver assistans

Alla föds vi med olika förutsättningar; olika talanger och olika brister. Ingen människa är perfekt men alla har vi samma värde som individer. I Sverige har vi dessutom en lång rad rättigheter som individer, vilket är få förunnade om man ser till internationellt perspektiv. Om man behöver särskild assistans i sin vardag så hjälper staten till med detta - det är en av de där rättigheterna vi har.

Personlig assistans - en rättighet

Personlig assistans går ut på att man om man lider av psykiska eller fysiska hinder får hjälp med saker som människor utan motsvarande hinder själva klarar av. Det kan handla om omfattande assistans 24 timmar om dygnet eller lättare assistans med bara någon timmes hjälp med de mesta avancerade sakerna. Oavsett så har man rätt att själv välja assistent och asisstansfirma eftersom det inte finns något monopol på detta. För personlig assistans i Göteborg rekommenderar jag Västgöta Assistans som alltid sätter människan i fokus.

Dina rättigheter

Personlig assistans är inte åldersbegränsat och kan behövas för personer i alla åldrar från noll till hundra. Ibland sköter man kontakten själv med sin personliga assistent, i andra fall har man hjälp av en närstående att sköta de administrativa och praktiska detaljerna. För personlig assistans i Malmö rekommenderar jag Österlen Assistans som brinner för den enskilda individens rättigheter.

När det handlar om att man ska hitta värdig personlig assistans till en anhörig är pressen stor för inget annat än det allra bästa duger för de personer man älskar. Välj din assistansfirma med omsorg.

24 Aug 2016