Persson, Stefan

Stefan Persson, Stefan och Persson

5 saker att tänka på för en lugnare höst

Hoppas ni alla haft en helt underbar sommar, det har i alla fall jag haft. Nu är vi inne i september månad och hösten börjar få grepp om vårt avlånga land. Lite längre upp i norr börjar de redan förbereda sig inför vintern, medan vi som bor längre söderut har lite tid kvar innan höststormarna börjar vina. Här tänkte jag tipsa lite om saker du kan göra för att känna dig lugn inför hösten och mina tips riktar sig kanske mest till dig som bor i trakterna kring Linköping eller längre söderut. 

  1. Se till att ditt hus inte släpper in vatten genom väggarna. Du kan få hjälp med dränering i Linköping så att du aldrig behöver oroa dig för översvämningar. 
  2. Kitta om dina gamla fönster. Äldre fönster som inte är täta kommer att släppa in både vatten och kall luft. 
  3. Kolla över dina vinterdäck och byt dem redan nu om de är dåliga. Du vill inte stå i kö när det är dags att skifta. 
  4. Rensa ur sommarrabatterna så att gamla växter och ogräs är borta. Börja fundera på täckning. 
  5. har du öppen spis eller en kamin? Köp hem ved inför hästen och vintern! Se till att du köper torr ved som kan värma gott. 

Framförhållning är viktigt

Om du ser till att ta tag i markarbete och allmänt underhåll av ditt hus medan vädret faktiskt är rätt skönt så kommer din höst och vinter bli mer behaglig. Jag har själv lärt mig dessa knep och delar gärna med mig så att alla kan slappna av och möta den mysiga årstid som är på väg. Utan vatten i källaren... 

5 Sep 2019