Persson, Stefan

Stefan Persson, Stefan och Persson

Cykla Vätternrundan med elcykel?

Visste ni att det är fullt möjligt att cykla Vätterundan med elcykel? Det är inte den vanliga runda man cyklar, men de har skapat ett lopp, Vätternrundan 100 km, som man får använda elcykel på om man vill! Man kan även delta med en vanlig cykel på denna runda. Denna runda ingår även i En Svensk Klassiker Tjej och En Svensk Klassiker Korta. 

Nu har ju förvisso årets Vätternrunda redan varit, den hälls mellan 2-5 september, som var nyss. Men det är ju bra att veta inför nästa år att man kan använda en elcykel på ett av loppen.

Elcykel har många fördelar

Det är inte fel att ha en elcykel annars med, inte bara för att göra Vätternrundan med. Att cykla fram och tillbaka till jobbet är ju rätt bra att göra, om det nu inte är onödigt långt vill säga. Så länge det är bra väder ute så går det ju cykla. Fördelen med elcyklar är ju att den har en liten motor, som går koppla på då man vill ha lite extra fart. Särskilt bra är det i långa uppförsbackar eller om det är motvind.

Köp en elcykel

Om du ändå har tänkt köpa dig en ny cykel, varför inte då satsa på en elcykel? Det finns ju många bra modeller att välja mellan. Du kan med fördel testa olika modeller hos Elcykelpunkten innan du bestämmer dig för vilken du ska köpa. 

 

8 Sep 2021