Persson, Stefan

Stefan Persson, Stefan och Persson

Fiska i Mörrumsån

Mörrumsån heter den populära å som har sin mynning i Blekinge, där allt från engagerade sportfiskare till glada hobbyfiskare samlas under fiskesäsongen för att testa lyckan inom framför allt lax- och öringsfiske. Mörrumsån är känd i hela Sverige, och även utanför vårt avlånga lands gränser, för att vara ett suveränt vattendrag för just fiske. Chanserna att få napp på riktigt fina fiskar här är stora.

Man har nog alltid fiskat lax i Mörrumsån, men som etablerad tradition vet man åtminstone att laxfiske pågått här ända sedan 1200-talet. Här blir laxarna stora och feta, och stammen av havsöring är omfattande. Dessutom är naturen runt Mörrumsån storslagen, så även om man inte är såld på fiske så är en tripp till Mörrumsån ändå väl värd sin resa.

Bo direkt vid Mörrumsån

Blekinge är ett litet landskap och många som reser hit för att fiska i den populära Mörrumsån behöver någonstans att bo under sin vistelse. Mörrum River Lodge är det perfekta alternativet. Om man bor i Mörrum River Lodge så får man inte bara fiskeanpassat boende alldeles intill Mörrumsån, utan också en vistelse utöver det vanliga.

Mörrum River Lodge var tidigare ett fiskerökeri, men är idag renoverat och i tiptopskick. Här finns ett särskilt rum där alla fiskare kan förvara sin utrustning, här finns en pub med ett särskilt avsett flugbindarbord, en cigarrlounge på terrassen och rummen är förstås inredda med de skönaste möblerna. Mörrum River Lodge är lite som fiskarens paradis på jorden.

Mörrumsån och dess historia

Det är inte bara idag som intresset är stort för Mörrumsån, faktiskt så var det eventuellt ännu större förr i tiden då ån användes för kommersiellt fiske. Idag är det bara sportfiske som tillåts i Mörrumsån. Läs mer om Mörrumsån på Wikipedia.

10 Apr 2015